Citrusový Sorbet

21. července 2008 v 21:54 | Avilka |  Recepty
Potřebujete:
600 ml vody
40 g čerstvé máty
120 ml citronové štávy
100 ml suchého bílého vína
1 lžíci mascarponne
280ml pomerančové štávy
Postup následovně:
Z vody,cukru a tří čtvrtin čerstvé mátysvařte sirup.
Vařte jej na mírném ohni asi 30 minut.
Citronovou a pomerančovou štávu,víno,mascarponne
a zbytek nadrobno nasekané máty smíchejte a přidejte k uvařenému sirupu.
Vše dobře promíchejte a dejte na 3 hodiny do mrazáku.
Každých 30 minut směs promíchejte,aby hmota nezmrzla,
ale vznikly krystalky.Sorbet můžete podávat ve vysokých sklenicích
s různým ovocem,napřiklad s borůvkami.
Doba připravy:40 minut.
Doba mrazení:3 hodiny.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama